Studentské organizace otevírají náruč nováčkům

28. 09. 2015 / Lucie Reichová / Rubrika: Blog / Přečteno 1 707x

Studentské organizace otevírají náruč nováčkům

Milí čtenáři,

už je to nějaká doba, ale naskytla se příležitost znovu se s vámi podělit o pár řádků. O možnostech uplatnění, které máme jako studenti během studia, jsem už jednou psala – tedy v takové dost nekonkrétní podobě. V tuhle chvíli se mi do rukou dostal leták od studentské organizace AIESEC. Avšak tím, že jsem celé čtyři roky působila jenom v ČASP, uvědomila jsem si, že asi nebudu ten nejpovolanější člověk pro představení AIESECu pro ty, kteří se s ním ještě třeba nesetkali. Nicméně letmé srovnání těchto dvou organizací neuškodí.

Takže jak si stojí AIESEC? Zjevně se jedná o největší studentskou organizaci na světě a její aktivity tak sahají i daleko za hranice České republiky. Hezkých náborových letáčků už jste si možná na parapetech všimli. Upozorňují kolemjdoucí, že olomoucká pobočka AIESECu hledá posily do svého týmu a přijímá nové členy do programu „Future talent“. AIESEC se celkově zaměřuje hlavně na oblast HR, Business, Cultural Projects nebo Marketingu. Pointou je, že se setkáváte se studenty z rozličných oborů a vzájemně sdílíte různé úhly pohledu na věc. Především je ale AIESEC zprostředkovatel odborných stáží a zahraničních výměn pro studenty. Moje kamarádka, která si prošla jak ČASP, tak AIESECem, si třeba velmi chválila, že v AIESEC měla možnost zjistit a vyzkoušet si, jak to funguje v praxi ve firmě, ve které by třeba chtěla jednou pracovat.
Nuže pokud vás AIESEC oslovil, víc informací najdete na www.aiesec.cz/olomouc/ a přihlásit se do jeho řad můžete do 4.10. vyplněním přihlášky, kterou najdete zde: http://bit.ly/staňsečlenem_AIESECOlomouc

A nyní KRÁTCE o ČASPě, kterou většina z vás už zná lépe, nebo jste si aspoň zažili jednu či dvě vyčerpávající prezentace na začátku svého studia. ČASPa se zaměřuje především na aktivity a cíle, které pomáhají rozvíjet nás jako budoucí psychology, a také cíle, které vedou k budování lepšího jména psychologie mezi širokou veřejností. U nás na katedře má nejsilnější zastoupení v republice. Zapojit se můžete do organizační struktury v rámci některého z týmů, nebo do některého z projektů, jakým je třeba SPOLU, pod nímž jezdí studenti do léčeben dělat společníky tamějším pacientům a přispívat tak k jejich rychlejší léčbě. Z jiného soudku ČASP je především o studentech samotných – zmíněná kamarádka dění v ČASP v porovnání s AIESECem popisovala jako takovou zábavu v uvozovkách, čímž však nehodnotí ČASP jako o nic méně seriózní než AIESEC. Málem bych zapomněla… na jaře se bude v Olomouci konat velká konference ČASP a vy máte příležitost se zapojit do její organizace – stačí zaslat krátkou motivaci na email: caspkonference2016@gmail.com do 1.10. Pokud vás zajímají další možnosti, jak se do ČASP zapojit, pište sem do komentářů (a bude vám odpovězeno) nebo sledujte olomouckou skupinu na facebooku https://www.facebook.com/groups/CASPOlomouc/. Vše také najdete na webu www.caspos.cz.

Na závěr snad zbývá dodat, že obě organizace mají co do sebe, stačí si jen vybrat, co by vám vyhovovalo víc. Vždycky hlavně platí, že čím víc do toho dáte, tím víc si z toho odnesete! 😉

Krásný sváteční den všem 🙂

Sdílet článek na facebooku

Sociální sítě

Napsat komentář

[qrcode alt="Skenovat QR kód" size=330 class="" credit=FALSE shadow=true]

QR kód aktuální stránky:
old.psych.upol.cz/blog/studentske-organizace-oteviraji-naruc-novackum/

Vaše zpráva *

jméno a příjmení *

Ochrana proti spamu *
captcha

e-mail *

Napsat vedoucímu katedry »